torsdag 17 juli 2014

Visst har det seglats våren 2014

Kända seglingar där A22:or deltagit,

Mälarvarvet,
 Cirdan samt Refuge deltog på denna distansbana.  Cirdan lyckades bäst och segslade i mål som 5:a.  Refuge med endast stor och kryssfock seglade in på 19:onde plats, inte så illa med tanke på att fock lönar sig illa i SRS.  41 båtar seglade i mål.
Mälarvarvet

Gullviverallyt
 Paloma, Refuge samt Cirdan till start,  här seglas det i 4 dagar vilket brukar innebära att man någon dag får A22 vindar.   Det blev en hård kamp mellan Paloma och Cirdan, till slut hamnade Paloma på 32 plats och Cirdan på 33 plats.  Refuge på 72 plats, näst sista båt i mål enligt resultatlistan.
Gullvivan

Vikingaregattan
 Paloma, Refuge,Eagle Eye, Aquila samt Paloma.  Regattan seglades för första gången på Värtan, alldeles utanför hamnen.  Det blåste bra på lördagen och med tanke på det begränsade banområdet får vi vara tacksamma för att seglingen inte startade, de flesta låg kvar i hamnen.  På söndagen var det brist på vind och start blev det först efter någon timme eller två.
Spännande med så många Tigrar på banan (4 st), Aquila har anpassats för kappsegling ala Refuge.  Eagle Eye togs de svepta spridarna bort och man har riggat såsom 22:or brukar vara riggade, Benns masten är kvar.  Botten har dock ägaren jobbat hårt med.  Refuge var en gast kort och Lasse hade tagit med sig en icke helt van seglare. Starkt att komma och segla under de förutsättningarna och framförallt trevligt att göra klassen sällskap.   Seglingarna blev lite chansartade med mycket båtar på liten bana, vinden kom och gick efter behag.  Placeringarna växlade och även turen, mest tur hade Paloma som vann.  Se resultat genom att klicka på länken nedan.
Vikingarnas

Nu ser vi fram mot pokalen, idag 8 anmälda, kan vi bli 15 ?  Jag hoppas på det och att vi får fint väder och många överaskningar i resultatlistan.

Bästa hälsningar

Svenne

Inga kommentarer: