lördag 6 oktober 2007

Utmaning X-pokalen 2008

2008 skärgårdskryssarregeln 100 år.
Jubileet kommer att hållas för 22:ornas del på Baggen i Saltsjöbaden, KSSS arrangerar.
Ska bli intressant och se om 22 klassen har förmåga att locka dit fler 22:or än det deltagarantal vi vant oss vid de senaste åren.
Jag är övertygad om att det blir en riktig seglarfest där vänskap och entusiasm för klassen kommer att stå över det rent sportsliga. Och för Tiger 22:ans del hoppas jag på ett nytt deltagarrekord, rent praktiskt skulle det behövas 7 Tigrar på startlinjen (tor detvarit 6 st vid något tillfälle, ska kontrollera det).Det är väl ingen tvekan om att Tigerseglarna kommer att göra bra ifrån sig i hamnen och under festligheterna, men hur blir det på banan ! Säkert lika bra, jag sticker ut hakan och påstår att vi får 2 st på pallen. Hummingbird och Cirdan får man ju se som favoriter bland Tigrarna, Bruzaholm från Västkusten kan ha fräckheten att blanda sig i.. Refuge kan komma att lånas/hyras ut och med en bra besättning så kan de kliva upp till topp !
Det låter ju som rena Tigermästerskapet och det är ju precis vad de är !


Det är verkligen dags att visa traditionalisterna att vi går in i ett nytt århundrande för skärgårdskryssarna där de nya konstruktionerna tar över pallen !
Och man kommer att få dela in klassen i modern / evolution / classic likt 5.5:orna, ska vi fortsätta att segla denna underbara konstruktion så krävs det att det börjar hända lite på ritborden igen (finns det några konstruktörer kvar). Ska man blicka in i framtiden så är det inte Reimers, Becker, Laurin som är målet att slå utan Norlin !
Trist det blev att skriva plötsligt,det är ju i princip helt tomt på nykonstruktioner och konstruktörer.
Bara att inse fakta, vill man segla 22:a så kommer man göra det i en "sågad Tiger". Tills den dag vi lyckas göra så mycket PR för 22 klassen att nya seglare ger sig fan på att de ska platta till oss gamla gubbar i vår drömtillvaro att Norlin är den bäste konstruktören och att Tigern är den hottaste 22:an ! Vi som idag håller tummarna för Tigern hoppas ju naturligtvis på att det är Peter Norlin som blir först ut och klämmer dit oss med en ny, fräck, läcker A22:a !
När min far för några år sen var nere i Saltis (Saltsjöbaden) med en golfpolare och de stod och kikade på 22:orna och golfpolaren fick se Cirdan vid bryggan så blev han överförtjust och utbrast nåt i stil med "vilken läcker båt, den gör ju 4 knop redan vid bryggan".


Så kom ihåg det när ni startar på pokalen 2008, ni har redan 4 knop med er från bryggan ! Och visst vill vi Tigerseglare att Norlin blir bäste konstruktör 2008, låt oss utmana de andra 22:a seglarna med en tävling mellan konstruktörerna !
Vi tar de två bästa placeringarna från varje konstruktör på pokalen och den som vinner utropar vi som årets konstruktör ! Det får bli en direkt utmaning och så får vi se om 22:a seglarna nappar på betet.

Svenne

Inga kommentarer: