måndag 21 november 2011

Birka Race under ytan

var det väl kanske inte så snyggt, jag gjorde en däcksmålning i all hast och blandade inte ihop de två komponenterna tillräckligt nogrannt. Målade och åkte hem, kom tillbaks efter några dagar och såg resultatet av den "snabba" målningen. Färgen hade inte blandat sig utan härdaren hade helt enkelt lämnat däcket för att ta sig en titt på bulben.
Vertikala ränder över hela båten från skarndäck och nedåt, hur får man bort dem ???



Gjorde ett försök att gnugga bort härdaren med T-sprit, fick väl hyfsat rent på skarndäck men sen tog orken slut. Gör väl kanske inte så mycket annat än att det är fult, kladdigt och farthämmande.

Bättre att lyfta blicken mot himlen och och be om lite hjälp därifrån.



Och så inhandlades en Speedpuck, en liten dosa som visar fart samt kompasskurs. Det med hjälp från några väl valda sateliter. Dessutom går den att koppla in till datorn och gotta sig åt kryssvinklar å hastighet vid valda tidpunkter. I princip en GPS fast utan sjökort.
Bilden ovan är från Birka Race, tycker kryssen ser fin ut med inte allt för dåliga kryssvinklar trots den svaga vinden (och den randiga botten).
Ganska kul att kika på hur man seglat i efterhand, finns något program att köpa där man kan visa resultat från ett antal puckar. En kul grej om man är några som brukar träna tillsammans.
Förmodligen bättre att lägga pengarna på en GPS, den har man säkert betydligt mer nytta av. Troligen har den samma funktioner också...

Vill man se bilderna bättre så "klicka" på dem med musen.

mvh

Svenne

Inga kommentarer: